הרגלי שינה מדאיגים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

27/08/2015 | 18:05 | מאת: גולן

שלום, אני בן 36. בריא בד"כ, ספורטיבי – הליכה מספר פעמים בשבוע, שחיה וכו' בחודשיים האחרונים הגעתי למצב שבו אני מגיע הביתה לאחר העבודה בעייפות טוטאלית ואין לי לא כוח ולא חשק לעשות שום דבר עם עצמי. כתוצאה מכך מיד לאחר ארוחת הערב אני הולך לישון בין 7- 8 בערב. בסביבות 4 – 5 כל בוקר אני מתעורר ואז אני מנסה להרדם שוב. בד"כ איני מצליח ואני קם מטושטש מעייפות וכל היום אני עם ראש תפוס ועייפות בלתי נשלטת. אני מאד מודאג מהמצב הזה. פניתי לרופא המשפחה והוא הציע לי לפנות למעבדת שינה וכן להתחיל לקחת כדורי שינה. אני כבר מיואש מהמצב הזה. איך אפשר לחזור להרגלי שינה רגילים

גולן שלום. אתה מתאר מצב של שינוי קיצוני בהרגלי שינה שיכול להיגרם בגלל תגובה דיכאונית למצב בו אתה נמצא, בעיה פיזיולוגית או הידרדרות הדרגתית ובלתי מוסברת לדפוסי שינה לא מקובלים. ההמלצה של רופא המשפחה בקשר למעבדת שינה היא נכונה ויכולה לעזור באבחון מצבך. מעבר לכל הדברים שנאמרו קודם אני חושב על סמך נסיוני האישי (מצב השינה שלי בעקבות ניתוח שעברתי היה הרבה יותר גרוע משלך) כי אתה יכול לקחת אחריות למצבך ולהשקיע מאמץ לחזור לשעות שינה רגילות עם כל הסבל הכרוך בכך. ניתן להעזר בכדורי שינה לזמן קצוב כדי להקל על מצבך ולהפסיק מיד כשמצב השינה שלך ישתפר. בלילה לנסות בכל הכוח להיות ער למשל עד 24.00 במידה ואתה מתכונן לקום ב-7.00 בבוקר. מנסיוני אני יודע עד כמה זה קשה אך הכרחי. נסה להעביר את הזמן בשמיעת מוסיקה שיחות וכו' ולהפסיק צפייה בטלוויזיה כשעה לפני השינה. נוסף על כך רצוי לעשות הפסקת נמנום בלבד (לא לישון) של 20 דקות בצהרים כדי לאגור אנרגיה להמשך היום. כן רצוי שתכנס לאינטרנט לפורומים בנושא היגיינת שינה וגם עשה חיפוש בנושא זה בגוגל ונסה ליישם את ההמלצות. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ איבחון וטיפול רפואי...

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה