קריטריונים להזרעה. זוג נשוי.

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

13/04/2020 | 23:43 | מאת: ר.א

מהם הקריטריונים בהם זוג צריך לעמוד כדי שיאושר תהליך של תרומת זרע והזרעה? (ברור שבכל מקרה הזרע נרכש על ידי הזוג- הכוונה היא בעיקר לאישור תהליך ההזרעה על ידי הקופה). האם חייבים להוכיח בעיות פוריות או בעיות בזרע של הגבר?

שימוש בזרע של תורם אצל זוג נשוי מתבצע בעיקר בזוגות, בהם הגבר הוא אזואוספרמי (היעדר תאי זרע בזירמה). זאת אחרי שנשקלה ונשללה האפשרות לקבל תאי זרע מהגבר בביופסיה או בניקור של האשכים. לצורך ביצוע הזרעות עם זרע של תורם יש צורך ברכישת מנות זרע בבנק הזרע, תהליך שאינו ממומן ע"י קופות החולים. בכל מקרה, לשם כך נדרשת הסכמתו של בן הזוג.

14/04/2020 | 21:39 | מאת: ר.א

ומה לגבי המקרים בהם אין בעית פוריות? כמובן מדובר בהחלטה משותפת של הזוג. השיקול הוא בגלל בעיה בריאותית אצל הילד שכבר יש...

גם אז נדרשת הסכמה מדעת של שני בני הזוג.

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה