טיפולי פוריול וקשיים

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

24/11/2019 | 20:33 | מאת: אור

שלום דר, רקע בת 38 בן זוג 40, 3 הריונות ספונטניות, 3 לידות קיסריות. לא היה רקע בבעיות פוריות. בעל עשה בדיקת זרע והכל תקין, אצלי חסימה בחצוצרה שמאלית, נישה בולטת לא משהו בעייתי ככל הנראה. לאחר 3 מחזורי הזרעה, הרופא המליץ על i.v.f (ברור לנו שהעלות תהיה פרטית ובשל יכולת כלכלית לא בטוח שנלך על זה). הוא הסכים שנמשיך עוד 2 מחזורי הזרעה,ואחכ אין לו כבר איך לחזור לנו והמצב "אבוד", והמליץ שנלך לחוות דעת אחרת ולרופא אחר. לצערנו אנחנו די חדשים בתחום הזה, מאוד רוצים הריון נוסף. האם אחרי שנסיים אצלו את המחזורי טיפול הללו, לעבור רופא אחר יעזור או יועיל?חוץ מזה בטח רופא אחר ימליץ גם על i.v.f( אבל לנו פחות מתאים)האם המקרה באמת אבוד לנו מלכתחילה?הכוונה ששום רופא לא יכול לעזור לנו מחוץ להציע לנו רק i.v.f ולא עוד טיפולים נוספים של הזרעות?

לא ניתן לתת תשובה חד משמעית רק על סמך התאור שלך. בכל אופן לעניות דעתי יש מקום לשקול ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית.

24/11/2019 | 21:42 | מאת: אור

עשיתי היסטרוקפיה אבחנתית. ממצאים:תעלת רחם תקינה, חלל רחם תקין,פתחי חצוצרות הודגמו,רירית תקינה,הידבקויות לא,ללא ממצאים מיוחדים.שני פתחי חצוצרה עם רושם לזרימה, נישה מינמלית ללא צורך בהתערבות. וזה צילום שעשיתי לפני שהרופא הפנה אותי לההיסטרוסקופיה האבחנתית- והיו ממצאים:בעל קול הזלפת סיילין לחלל הרחם מעט לא אחיד חשד להידבקויות, חצוצרה ימינית תקינה שמאלית חימה פרווקסמלית. הרקע לאי םוריון אינו מוסבר. די מיואשיל ודי חוששים שהמחזורי טיפול עם הרופא הנוכח לא יצליח... האם ללכת לשמוע חוות דעת נוספת לפי הממצאים הנל?האם יש עוד משהו שהרופא לא חשב להפנות אותנו אליו?

איני יכול לתת לך יעוץ בנושא דרך הפורום. אם אינכם בטוחים יש מקום לשקול התיעצות נוספת

02/12/2019 | 14:10 | מאת: אור

תודה. בהחלט חושבים לפנות לעוד חוות דעת..

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה