מומוטומיה אחרי ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

16/10/2016 | 13:36 | מאת: אודליה

שלום רב בתוצאת הממוגרפיה שעשיתי (פעמיים משך שבוע!) הסתיידויות עדינות ממצא חריג B4 BIRADS דרגת חשד בינוני רושם: הסתיידות כמתואר. יש לציין שיש לי היסטוריית צ'יסטות שהוסרו ונתגלו כשפירות לחלוטין . האחרונה לפני כ-10 שנים לערך. אין היסטוריית סרטן שד במשפחה. בהפנייה כתוב: מומלץ ממוטומיה. ואני שואלת מדוע ממוטומיה עם שוב קרני רנטגן שיש מצב שלא תהיה השורה התחתונה וכמעט בטוח שתצטרך עוד פרוצדורה ניתוחית נוספת. לא יהיה טוב יותר לבצע ניתוח הסרה רגיל בחדר ניתוח בלי הממוטומיה ? מפריע לי להחשף לרנטגן במשך מחצית שעה ובסוף יש סיכוי סביר שיהיה נחוץ גם ניתוח. תודה מקרב לב. .

30/10/2016 | 10:13 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

אודליה שלום, הביופסיה על ידי ממוטומיה תאפשר לנו לדעת מה טיבן של ההסתיידויות - האם צריך ניתוח או לא, ובמידה וכן צריך ניתוח, את סוג הניתוח. הקרינה בממוגרפיה אינה בכמות גדולה ואינה צריכה להטריד את מנוחתך. חשוב מאד לבצע את הביופסיה!! בהצלחה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד