כאב ורגישות בשד שמאל

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

22/09/2016 | 12:42 | מאת: דקל

שלום, אני בת 34 נמצאת במעקב קבוע אצל כירוג שד, עברתי בדיקת MRI שד בגלל היסטוריה משפחתית בחודש מאי האחרון והבדיקה יצא תקינה ללא ממצאים. לםני כ 3 שבועות הוצאתי את ההתקן התוך רחמי (מירנה) בניסיון להכנס להריון שני. בשבועיים האחרונים סובלת מכאבים ורגישות בשדיים ובשבוע האחרון בעיקר בשד שמאל והיום שמתי לה ששג שמאל גדל יחסית לימין. האם יש מקום לדאגה או שיכול להיות שאני פשוט בהריון? אם כן האם זו תופעה נורמלית בהריון ששד אחד גדל יותר מהשני? מציינת שהמחזור שלי אמור להגיע בתחילת חודש הבא אז אני לפני איחור במחזור ובנתיים הבדיקה הביתית לא גלתה היריון.אז אם זה אכן היריון הוא כנראה בשלבים מאוד התחלתיים.

23/09/2016 | 15:54 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, כאבים בשדיים זו תלונה שכיחה ביותר. בדרך כלל הכאבים אינם נובעים מגידול אלא מהשפעה הורמונלית על ריקמת השד. אצל רוב הנשים ישנה מידה מסויימת של אסימטריה בין השדיים ובמצב של גודש זה עשוי להיות מודגש יותר. כיוון שנבדקת על ידי כירורג שד וכן ביצעת MRI שדיים לאחרונה נראה שהשינויים שאת מתארת הם פסיולוגים בלבד. המשיכי במעקב השגרתי. כל טוב, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד