שאלה דחופה - גוש בשד לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

19/05/2016 | 19:05 | מאת: אנונימית

דר יקר המון תודה מראש וממש סליחה על אורך השאלה, יש לי שאלה ואני מתלבטת קשות אודה לך מקרב לב אם תענה לי ותדריך אותי מה לעשות. ביולי 2015 עשיתי ממוגרפיה ואולטראסאונד והיה לי גוש קטן. הממוגרפיה יצאה תקינה רק באולטראסאונד באסותא תל אביב היה כתוב - BIR ADS : 2 ממצא שפיר. הרופא אמר לי לעשות שוב לאחר כמה חודשים, עשיתי u.s בפברואר השנה לא בתל אביב אלא בראשון לציון והיה כתוב berads 1. הכל תקין.... מוזר כי אני מרגישה גוש ולא קטן בכלל. אגב, כשאני עומדת הגוש בשעה 1 וכשאני בשכיבה הגוש צונח למטה זאת אומרת שהוא זז לא במקום אחד. הרופא אמר לי לעשות שוב בעוד כמה חודשים והחלטתי על דעת עצמי לעשות באפריל. עשיתי והפעם בתל אביב באסותא וקיבלתי שוק. היה כתוב" BIR ADS : 3 התאגדות פיברוטית בשעה 1-2 באזור המישוש כנראה שפיר. לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. ולמטה כתבו ילמרות שלא חל שינוי מומלץ ביופסיה trucut מחט עבה." הייתי היום אצל הכירורג שיעץ לי לעשות ביופסיה. סרבתי בתוקף כי קראתי מאמר שאם חלילה יש סרטן זה יכול לפזר את זה. הרופא טען שממש לא. אמרתי לו שאני רוצה ניתוח להוציא את זה אמר מה שאת רוצה. אבל אם הייתי בת 90 היה ממליץ להוציא אך מכיוון שאני יחסית צעירה (בת 62 לא צעירה בכלל) למה סתם לעשות ניתוח. ביקשתי גם שהניתוח יעשה במקומי ולא בהרדמה מלאה אמר שאפשרי. הוא גם אמר שלדעתו זה לא סרטן אבל הוא לא אלוהים. בנוסף שאלתי למה ביופסיה ולא ניתוח אמר שהוא הולך לפי מה שצריך ישר. השאלה שלי, אני לא מוכנה ביופסיה משתי סיבות, אחד למה אני צריכה את הגוש והוא לא קטן בכלל די גדול בשד, שנית הפחד שלי שזה יכול להתפתח לסרטן גם אם כרגע זה לא, למרות שהרופא טען שציסטה לא מתפתחת לסרטן. ואם הביופסיה תהיה בסדר אז לא נוציא רק נהיה במעקב פעם בחצי שנה, ואם זה לא יגדל יצטרכו להוציא. מכיוון שיש לי כל הזמן כאבים בציצי שהולכים ובאים וגם בבית השחי (האם כאבים מעידים על סרטן?) ושמתי לב שגם השד שיש בו את הגוש גדל טיפה השאלה שלי היא: לקחתי החלטה להוציא את הציסטה/גוש וקבעתי תור לניתוח ללא ביופסיה. אגב, שאני נוגעת בגוש מפחד הציצי/המקום כואב אבל הכאב נעלם אחר כך. היום רוב היום כאב לי השד גם מתחת לבית השחי ועכשיו עבר. זה בא והולך. האם הוצאתי את הגוש/ציסטה והוא שפיר לחלוטין. יכול להיגרם נזק בטווח הרחוק בהוצאתו כלומר, יכולים להתפתח שם עוד גושים או איזה נזק אחר שמחטטים סתם ללא צורך? נאמר לי שלעיתים עדיף לא לגעת כדי לא לעורר דברים אחרים. מצד שני יש גוש וזה מפריע לי. אני ממש בבלבלה של עצמי ולא יודעת מה לעשות. חשוב לי דעתך. המון תודה על הסבלנות והסובלנות. תברוך .

26/06/2016 | 15:39 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, נראה כי רמת החשד של גוש זה נמוכה אך בכל זאת הדבר הנכון הוא לבצע ביופסית מחט core needle biopsy. אין סיכון של פיזור תאי סרטן לאחר פעולה זו. ההחלטה על כריתה במקום ביופסיה סבירה אם זוהי העדפתך. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד