גוש בשד ובבית שחי עזרההה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

07/01/2020 | 19:09 | מאת: חן

היי, בת 26 בבדיקת מישוש של 2 כירוגי שד הממצא לא היה נראה להם חשוד בכלל ונשלחתי לאולטרסאונד.באולטרסאונד שד ימין בשעה 4 ראו גוש בגודל 2 סמ לובורלי מוגדר היטב עם זרימת דם בתוכו ודורג כb4 . מצאו גם בלוטה קטנה בבית שחי בצד שמאל(בשד השני) בגודל 3.5 ממ שנראת טיפה שונה נראלי עם קורטס מעובה גם דירגו 4b . בפעם השנייה באולטרסאונד בביהח לאחר כמה ימים היא אמרה לרופאה שלידי שהגוש הגדול בשד ימין נראה לה בריד 3 ועל הבלוטה בבית שחי אמרה שאפשר או לא לעשות ביופסיה לא חייב.רק שאעשה ביופסיה בגוש הגדול יותר וגם את זה היא לא הייתה עושה אם לא הייתי בהריון הם פשוט רוצים להיות בטוחים יותר בגלל ההריון. בסופו של דבר החליטו שעושים לי גם בגוש בבית השחי וגם בגוש בשד כדי לא לקחת סיכונים. אני לא מבינה איך היא מצד אחד אומרת שלא נראה הכי חשוד ואם לא ההריון לא הייתה עושה ביופסיה ומצד שני מדרגת 4b משהו פה סותר לי. לפעמיים מדרגים 4b ועדיין נראה די שפיר? האם לפי המונחים נראה לך שזה משהו מסוכן שני הממצאים והאם בכלל מתאים ל4b? האם בלוטה בבית שחי גם יכולה להיות קשורה להריון?

הי חן, כן בהחלט גם 4B יכול להיות שפיר. נכון שאוהבים לנקוט משנה זהירות בגלל הריון. וכן, בלוטה בבית השחי היא ממצא ממש לא ספציפי (כלומר לא מופיע רק חס וחלילה בסרטן שד) - יכול להיות קשור לכל מיני זיהומים מקומיים בבית השחי - או בזרוע. בריאות שלמה.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד