פירוש תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

25/11/2019 | 13:41 | מאת: ימ

קיבלתי היום את תוצאות הביופסיה אך איני מבינה אף מילה ויש לי תור לכירורג בקופה רק בעוד 3 שבועות. אשמח לדעת מה משמעות התוצאה: rt breast biopsy (behind nipple) showing fibrocystic changes with foci of adenosis and apocrine metaplasia. calponin and p-63 highlighted the preserved myoepithelial cells throughtout the biopsy. ck stain was performed. T: 04000 M: 74320

שלום לך, התוצאה שפירה לגמרי, לא ברור לי למה לא קבעת מראש תור לשמוע תוצאות ואיך שולחים תוצאה לאדם שאינו רופא (מבחינת העובדה שזה מלחיץ). הרבה מילים בלועזית שמתארות כל מיני סוגי תאים אבל אין שומדבר החשוד להיות קרוב לסרטני. בריאות שלמה!

27/11/2019 | 10:19 | מאת: ימ

תודה רבה על התשובה! זה מאד מרגיע. מה שכתבת תיאר בדיוק את מה שהרגשתי כשקיבלתי את התוצאות. לא יכולתי לקבוע תור מראש כי לא ידעתי מתי התוצאות יגיעו. לקח להן חודש! זו הסיבה שפניתי לפורום. הלחץ מהתשובה ואוסף המילים הלא מוכרות היו לא נעימים בכלל. בכל אופן, תודה רבה על ההרגעה וההסברים!

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד