שינוי בעור השד. חוששת מאוד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

15/07/2019 | 17:42 | מאת: לחוצה

היי,אתחיל בזה תמיד שד אחד שלי היה מלא ונפוח מהשני ובהריונות השדיים ממש גדלים. אני כשנה אחר לידה שנייה. מזה כחצי שנה שמתי לב לכמו צלוליטיס בשד אחד. כשאני מרימה את היד בתנוחה מסויימת, אז יש כמו סימני מתיחה והעור נמתח. לפעמים כשאני סתם מרימה את החזיה להסתכל על השד, העור נראה גם קצת מכווץ (בעיקר בימים חמים ממש). האם זה בהכרח מעיד על סרטן השד? האם גם גוש שפיר יכול לגרום לשינויים כאלו בשד? (תמיד השד היה מלא יותר). יכול להיות שאחרי ההריון השני הוא גדל למימדים שגרמו לכל השינויים האלה?? אני מתה מפחד!!!

הי לך. ראשית אני רוצה להרגיע אותך - אין אפשרות לקבוע "בהכרח מעיד על סרטן שד"! נשמע לי שאם היה משהו לא תקין - היה ממשיך להשתנות ולא נשאר יציב חצי שנה. כן צריך לגשת לבדיקה, לא ציינת את גילך - יכול להיות שכבר יש מקום לאולטראסאונד ואף לממוגרפיה. ממליצה לפנות לכירורג שד, כמובן מוזמנת אלי. בריאות שלמה,

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד