שאלה - קרצינומה לובולרית חודרנית

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

14/05/2019 | 17:35 | מאת: אני

שלום, לאחותי אובחן סרטן ממסוג קרצינומה לובולרית פולשנית. מקריאה באתרים השונים הבנתי כי גידולים מסוג זה אלימים יחסית הגם שאפיוניהם הוא יחסית טוב (רצפטורים חיוביים להורמונים, הר 2 שלילי, דרגת התמיינות גבוהה, פרפירלציה נמוכה) אם כך אשמח להסבר מדוע הוא נחשב כגידול אלים. אשמח גם להבין - בביופסיה הרצפטור לאסטרוגן חיובי ב 10%.. מה זה אומר? תודה רבה

שלום רב, מצטערת על קבלת האבחנה והבשורה. קרצינומה לובולרית לאו דווקא יותר אלימה, אבל מדובר בתכונות של התאים עצמם. עדיין המאפיינים מצביעים על גידול לא אלים. נוכחות של תאים לובולריים לפעמים מרמזת על ממצא נוסף של תאים סרטניים באותו שד או בשד השני. הטיפול דומה לטיפול בקרצינומה דוקטלית (הסוג הנפוץ יותר). 10% מהתאים מבטאים את הרצפטור לאסטרוגן - זו העובדה ופשוט יש לקחת את זה בחשבון בתכנון הטיפול. מוזמנים לפגישה אם זקוקים להסבר נוסף.בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד