ניתן לממש גושים קטנים ביד ???

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

20/01/2019 | 17:18 | מאת: ליאון

שלום רב .. האם כל הגושים הממאירים בשד הם ברי מישוש ? או שיש גושים קטנים שרק בהדמיה ניתן לראותם ? אני עם כאבים בשד ללא ממצאים בבדיקת כירורגים אני צעירה אחרי לידות . אם כאב מתמשך בשד יכול להיות שיש שם גוש עמוק שלוחץ ?

שלום ליאון. לא כל הגושים (השפירים והממאירים) הם ברי מישוש. בד"כ ניתן למשש גושים שגדלם מעל 1 ס"מ. לפעמים לרוב המזל מגלים ממצאים סרטניים גם אם קטנים מזה. כאב בד"כ אינו תסמין שמחשיד מאד לסרטן שד, ועדיין צריך לבדוק. לא תמיד כאב נובע מגוש אלא ברוב הפעמים משינויים הורמונליים. המשך בריאות שלמה!

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד