בדיקות אצל כירורגים שונים ןכאבי שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

27/12/2018 | 18:01 | מאת: לי

שלום דר אני בת 27 אחרי שתי לידות לידה אחרונה לפני שנתיים ושמונה חודשים "לא הנקתי" מיולי האחרון התחילו לי כאבים בשד שמאל פניתי לשני רופאים כירורגים אחד התייחס אליי בביטול ואמר הורמונלי והשני היה יותר זהיר מישש לא מצא דבר אך בכל זאת שלח ל Us שדיים , עשיתי את הבדיקה באוגוסט הבדיקה תקינה לסיכום " birads 1 ללא ממצא חריג לא נמושו בלוטות בבתי שחי ". לפני שבוע וחצי שוב חזרו הכאבים בשד שמאל והפעם החרדה גברה פניתי לכירורג שלישי בדק מישש וקבע שאין כלום הכל תקין ביקשתי שוב Us והרופא נזף בי שכבר נבדקתי מספיק ויש לי שדיים ממש קטנים שלא קשה לפספס ממצאים . אני רוצה לציין שאני מרגישה כבר זמן מה בלטוה בבית שחי קטנה וניידת איך לא ראו אותה בסונר איך אף כירורג לא מישש ?? אני ממש חוששת שיש משהו שהתפספס עד כמה הבדיקות אמינות ועד כמה סונר יכול לחשוף ממצאים ?? מצטערת שזה ארוך אבל כל הסיפור הכניס אותי לחרדה אני כל היום סביב המחשבות על סרטן השד .

שלום לי, אני מצטערת שזה מה שאת חווה מהרופאים. אני רוצה להזכיר לך שנכון, רפואה אינה מדע מדויק. רופאים מתבססים על שכיחות של הופעת מחלות ובעיות באוכלוסיות מסוימות. בהיותך בת 27 ולא ציינת אם יש גורמי סיכון לחלות בסרטן שד - כנראה הסיכון נמוך, וכמובן שעדיין יש לבדוק. מציעה שתיבדקי תמיד אצל אותו רופא (ללכת ל-3 רופאים זה מחייב כל אחד מהם להתחיל "מהתחלה")ְְ, דווקא לחזור לרופא שכבר בדק - יוכל להסביר לך לגבי שינוי בממצאים או בבדיקה נדרשת. אני כן חושבת שבדיקה ידנית בשילוב עם US נותן תשובה אמינה ומהימנה. מאחלת לך בריאות שלמה!

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד