גוש בשד ימין 0.6 ס"מ

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

07/12/2018 | 19:42 | מאת: לימור

שלום רב, בת 50, ללא היסטוריה משפחתית של סרטן שד, מבצעת כל שנתיים בדיקת ממוג' + US עקב מבנה גלנדולרי של השד. לפני יומיים קבלתי תשובות של הבדיקה שבצעתי ב-28/11: ממוגרפיה תקינה ללא שום ממצא חריג US הודגם גוש בגודל 0.60 ס"מ במרחק 0 ס"מ מהפיטמה, עגול, בלתי סדיר, היפואקוגני. Birads 4A ממצא חריג רמת חשד נמוך מומלץ: ביופסיה עם מחט TRUCUT תחת סונאר + הכנסת קליפ + ממוג' LAT CC של השד בביקור אצל כירורג השד המטפל שלי , הוא לא מישש כלום. נתן הפנייה לביופסיה ואמר לי שהסיכוי שהגוש יהיה סרטני לא גבוה, פחות מ-50%. השאלה היא עד כמה הסיכוי שהגוש שפיר? תודה מראש, לימור

לימור יקרה, אני מסכימה עם הכירורג שלך ולפי סיווג שנתן הרדיולוג (הרופא המפענח צילום כולל ממוגרפיה) הסיכוי לממצא סרטני בהחלט נמוך מ-50%, אפילו נמוך או עד 20%. עדיין יש סכנה שהתשובה לא תהיה תקינה. מקווה שביצעת כבר ביופסיה. באמת, גושים הקטנים מ-1סמ הסיכוי לחוש בהם( למשש אותם) אפסי. רפואה שלמה

23/12/2018 | 13:01 | מאת: לימור

שלום רב ותודה רבה על תגובתך. לצערי עדיין לא ביצעתי את הביופסיה, התור שלי הוא בעוד שבועיים וכל המאמצים שעשיתי בכל הדרכים כדי לנסות להקדים לא נשאו פרי. מקווה שהתשובה תהיה תקינה. ושוב תודה רבה לך!

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד