שאלה לגבי קשרית בשד ימין

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

16/07/2018 | 08:53 | מאת: מיטל

הי. בת 43. דודה שחלתה בסרטן השד. בבדיקת ממוגרפיה רשום גושים ברקמה הרכה. קשרית קטנה בעומק השד בmlo בלבד. יתכן בלוטת לימפה אינטר ממרית תקינה. לא נראו הסתייגויות פתלוגיות רקמה פיברוגלנדולרית ארכיטקטורה תקינה צל העור והפטמה תקין צינוריות ducts תקינות רושם BIRADS 2 האם בהכרח זה שפיר? האם זה דורש מעקב או ללא משמעות? אני רוצה לקחת כדור אסטרופם ( לדחיית ביוץ על מנת להכנס להריון) האם לאור ממצא זה לא כדאי ? תודה מיטל

16/07/2018 | 20:59 | מאת: פרופ' דינה לב

הי מיטל, תשובת הממוגרפיה שאותה פרטת היא למעשה תקינה. הממצא המתואר שמתאים לקשרית לימפה תקינה בתוך השד אינו מצוין כחשוד. כדאי להשלים את הממוגרפיה גם בבדיקת US לאור המרקם הצפוף. בכל מקרה כדאי שתהיי במעקב כירורג שד במיוחד בשל הסיפור המשפחתי והטיפול אותו את מתעתדת להתחיל בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד