בדיקת ממוגרפיה וביופסיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

05/07/2018 | 09:06 | מאת: ענת ורסנו

קיבלתי תשובה לממוגרפיה ואולטרסאונד שאני צריכה לעבור ביופסיה טרוקאט באמצעות סונר. הממצא גוד גודל 1.5 ס"מ בשעה 1 ליד הפטמה. בדרגת 4A ממצא חריג. איך נעשית הביופסיה והאם התשובה מדאיגה? תודה רבה לתשובתך

05/07/2018 | 17:15 | מאת: פרופ' דינה לב

הי ענת, גוש שהוגדר כBIRADS4A הוא בסבירות גבוהה שפיר (פחות מ10% סיכוי לממאירות) - זו משמעות התשובה. הביופסיה נעשית בהנחית US. לאחר שמאותר הגוש מבוצעת הרדמה מקומית בעור שמעליו ולשם מוחדרת מחט הביופסיה. המחט חותכת רקמה מהגוש והרקמה נשלחת לפתולוגיה. זוהי פרוצדורה פשוטה יחסית ובמירב המקרים עוברת בקלות. בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד