שאלה וקבלת מידע על בדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

30/05/2018 | 01:23 | מאת: נרמין

שלום עשיתי בדיקת סונר ובדיקת ממוגרפיה ונתקבל שיש שני גושים חדשים בשד השמאל ורשום איזוארוגיני וגם גוש היפואקוגיני מה זאת אומרת ? למרות שיש לי גוש בשד ימין מוגדר לפני 4 שנים פיברואדנומה יש לציין אני בת 30 ואחותי נפטרה מסרטן שד גרורתי לפני שנתיים בגיל 34 רשום לי birads3 קבעתי תור וזה יקח עוד שבוע אשמח לקבל תגובה מיידית גם עם התקן מירנה שהסרתי אחרי הבדיקה כשבועיים תודה רבה על העזרה

30/05/2018 | 18:23 | מאת: פרופ' דינה לב

היי נרמין, הגושים המתוארים הוגדרו כBIRADS3 ולכן בסבירות מאד גבוהה שפירים. מכיוון שיש לך פיברואדנומה מימין אז הסיכוי גבוה שגם הם פיברואדנומות. יחד עם זאת, כמובן שלא ניתן להתעלם מהסיפור המשפחתי שלך (האם אחותך עברה בדיקת לנשאות מוטציה בBRCA??) ויש מקום לשקול ביצוע ביופסיה למרות הסיכוי הנמוך לממאירות. שמחה שאת הולכת להבדק ותדוני בעניין עם הכירורג בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד