ניתוח להסרת גוש בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

22/05/2018 | 11:11 | מאת: אנונימית

היי, אמא שלי בת 56, עברה ביופסיית מחט עבה לאחר שהתגלה אצלה באולטרסאונד בשד ימין גוש בגודל 1.7 סמ' היפואקואי לובורלי. Birads 4b. לאחר שהתקבלו התוצאות אצל הכירורג נאמר לה שמדובר בגוש שיש להסירו בניתוח כיוון שמדובר בגוש שעשוי להפוך למסוכן עם הזמן. התשובה של הכירורג לא כל כך ברורה. קבעו לה ניתוח להסרת הגוש ושחזור רקמת השד בעוד כשבועיים. האם הליך ההחלמה מניתוח כזה הוא ארוך? מה המעקב שיש לעשות לאחר מכן? יש בדיקות נוספות שצריך לעשות? ומהזה אומר גוש שעשוי להיות מסוכן? תודה רבה.

22/05/2018 | 19:56 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, אין ביכולתי לענות על שאלותיך מבלי לדעת פרטים נוספים בעיקר מה הוא הממצא שנראה בביופסיה בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד