סרומה מאוחרת חוזרת לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

13/05/2018 | 19:43 | מאת: שרון

שלום רב. אני בת 42, נשאית brca1. לאחר ניתוח כריתה ושחזור דו"צ מניעתי, הוצאת שחלות וחצוצרות- מניעתי. את ניתוח הכריתה והשחזור עשיתי לפני כ 5 שנים. 3 שנים אחרי הניתוח ( שעבר בהצלחה ובהחלמה מלאה) הופיעה סרומה בשד שמאל, לאחר ניקוזים רבים הוחלט על נקז . הייתי עם הנקז שבועיים ועדיין הייתה סרומה אז הזריקו חומר להדבקות הרקמה בפנים השד. בבדיקות שונות שנעשו לא עלו ממצאים . לאחר שנה שוב חזרה סרומה, שוב ניקורים חוזרים ובסוף הוחלט על ניתוח החלפת שתל וכך היה. לפני כ 3 שבועות ( שנה מהניתוח האחרון) שוב החלה סרומה, עברתי ניקוז והסרומה חוזרת. הוחלט על נקז וניסיון לטיפול שמרני. במידה ולא יעזור הומלץ על ניתוח נוסף להחלפת השתל. בבדיקת ציטולוגית נמצא: "נצפו לימפוציטים רבים והיסטיוציטים". שאלותיי: 1. מה משמעות תוצאות הבדיקה הציטולוגית? 2. האם אני צריכה לבקש בדיקות נוספות? 3. מה יכול ליצור את הסרומות החוזרות? 4. האם השארות עם סרומה( בכמות משמעותית) בשד, ללא ניקוז יכול לגרום לנזק? 5. האם יש לך עצה עבורי?? תודה חמה על ההתייחסות.

13/05/2018 | 20:14 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, תוצאות הציטולוגיה הן שפירות ומעידות כי אכן מדובר בסרומה ובתוכה תאי דלקת. אין בדיקות נוספות למעט לעיתים צביעות מיוחדות שעושים על הנוזל (לשיקול הפלסטיקאי שלך) ובאם יש חשד לדלף מהשתל יש לשקול MRI אם כי US בד״כ מספק. הסרומה נוצרת כתוצאה מתגובה של הגוף שלך לשתל ובאם לא ניתן לטפל בה שמרנית אכן יש מקום לשקול ניתוח נוסף ואולי הפעם שחזור שאינו כולל שתל אלא עם רקמה אחרת מהגוף שלך. מציעה שתתיעצי עם הפלסטיקאי שלך על האופציות הניתוחיות בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד