MRI בזמן הנקה.

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

16/04/2018 | 23:54 | מאת: הילה

שלום מה הגישה עבור גוש שמורגש במישוש ואינו נצפה באולטראסאונד בזמן הנקה? התינוק רק בן 5 שבועות ומעונינת להמשיך להניק. האם ניתן לבצע mri בזמן הנקה? האם זה יעיל? קיימת הסטוריה משפחתית - אמא חלתה בגיל 56 ללא גנטיקה בבדיקה הסטנדרטית תודה רבה!

17/04/2018 | 06:47 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, זה לא שכיח שגוש נמוש לא נראה בUS ובמירב המקרים זה מלמד על ממצא שפיר אך באופן נדיר יתכן ממצא בעל משמעות. בסיטואציה זו חשובה מאד בדיקת כירורג שד והערכתו את הממצא ואם קיים חשד כלשהו ניתן לבצע mri או ביופסיה או מעקב בלבד בהתאם להנחייתו והוא כמובן יקח בחשבון את הסיפור המשפחתי. את שתי הבדיקות ניתן לבצע בהנקה. לגבי mri, חשוב לדעת שזו בדיקה רגישה מאד ובמיוחד בהנקה כאשר השד דינאמי, עלולה להוביל לממצאים מרובים חסרי משמעות. תגשי בהקדם לבדיקת כירורג בבריאות, דינה

17/04/2018 | 10:57 | מאת: הילה

תודה רבה רבה פרופ' לב

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד