כאבים בשד ופיברואדיומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

30/03/2018 | 04:39 | מאת: פיבי

שלום, אני בת 42, ביוני האחרון, לאחר ביופסיה התגלה גידול שפירי (פיברואדיומה). מאז אני במעקב. אולטרסאונד אחרון היה ב 1.2018 (לפני חודשיים) ויצא תקין. יש לי כאבים באיזור הגידול (בצד של השד לכיוון בית השחי) שמתחזקים לפני המחזור. בחודש האחרון מרגיש לי שיש שם סוג של נפיחות/התעבות. השאלה שלי היא מה זה יכול להיות? האם לחזור שוב לאולטרסאונד או לחכות ליולי (הבדיקה הבאה שלי)? האם יש סיבה לדאגה? תודה וחג שמח.

30/03/2018 | 06:27 | מאת: פרופ' דינה לב

היי פיבי, פיברואדנומה הינה אכן גידול שפיר ולמעט באינדיקציות מסוימות ניתן פשוט לעקוב אחריה. יש להן לעיתים נטיה להגיב לשינויים הורמונליים ולכן יתכנו התחושות שאת מתארת סביב המחזור. לפעמים פיברואדנומות עלולות לגדול ולכן כדאי שתגשי להבדק ע״י כירורג שד. בבריאות, דינה

30/03/2018 | 06:34 | מאת: פיבי

תודה רבה על התגובה המהירה! באולטרסאונד לפני כחודשיים לא נראה שזה גדל. השאלה היא האם באיזור של הפיברואדנומה יכולה להיווצר נפיחות כואבת?

30/03/2018 | 07:30 | מאת: פרופ' דינה לב

מבלי לבדוק אותך קשה לי לענות ולכן כדאי שתבדקי ע״י כירורג. השד הוא איבר המגיב להורמונים ויתכן שמה שאת ממששת קשור לשינויים הללו חג שמח, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד