בדיקת ביניים - סרטן שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

04/11/2017 | 12:31 | מאת: זקוקה לעצה

אני נמצאת באמצע טיפולים כימותרפים. עד כמה חשוב, נכון, רצוי, כדאי ... לעשות בדיקת הדמייה כגון אולטרסאונד (שאינה מסכנת מבחינת קרינה, או חומרים מוזרקים)  בשלב זה ? אני מעוניינת לבדוק כמה הטיפול "עובד". שהגוש באמת קטן ולא חלילה גדל. האם העובדה כי יש לי הסתיידויות גורמת לבדיקה זו להיות ל "לא מועילה" ??? למה הכוונה הסתיידויות ?  אודה מאד להתייחסותכם.

05/11/2017 | 17:12 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, אכן מקובל לבצע הדמיה במהלך טיפול נאואדג'בונטי (טיפול שמקדים לניתוח) ע"מ לראות את טיב התגובה של הגידול לטיפול. אולטראסאונד אינו בדיקה מתאימה אלא ממוגרפיה + סונר או, ברוב המקרים MRI שדיים. ההחלטה על כך בד"כ בידי האונקולוג. "הסתיידויות " זה ממצא הנצפה בהדמיית שד ומבטא שקיעת סידן. בד"כ זהו ממצא שפיר אך לעתים, בסוג מסויים של הסתיידויות, מרמז על המצאות סרטן. מעקב אחר ממצא כזה יבוצע עם ממוגרפיה או MRI שדיים. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד