בדיקות לנשאית אחרי הסרה ושחזור

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

07/05/2017 | 22:53 | מאת: לונה

שלום רב. אני נשאית ברכה 1. חליתי בסרטן השד לפני 6 שנים. עברתי למפקטומי,כימותרפיה, הסרת שחלות, הסרת שדיים ושיחזור עם סיליקון. לא עברתי הקרנות. לקחתי שנתיים וחצי טמוקסיפן ועכשיו אנסטרזול. הייתי במעקב במכון מירב בשיבא. קופ"ח מכבי הפסיקה את ההתקשרות עימם על כן עברתי לשערי צדק. בשיבא נשאיות שעברו הסרה ושחזורנבדקות באולטרא סאונד וחצי שנה אחרי באם.אר.איי וכך הלאה. בשערי צדק הופתעתי לשמוע שנשאיות שעברו הסרה נבדקות אך ורק באולטרא סאונד פעם בשנה. אשמח לשמוע מה הסיבות להבדלים הללו? מה דעתך? ומה עליי לעשות? אני מאוד לא רגועה ללא בדיקת אם אר איי פעם בשנה תודה רבה

09/05/2017 | 12:01 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום לונה, נשאית BRCA שלא עברה כריתת שדיים ושחזור תעבור MRI שנתי. אצל נשאית שכן עברה כריתה ושחזור ניתן להסתפק בסונר שדיים שנתי ומדי כמה שנים לבצע MRI שדיים. גישה זו מגובה בספרות העולמית. במכון מירב נוקטים בגישה "מחמירה" יותר אך לא בהכרח נחוצה. יש לזכור כי יש לכך גם צד נוסף - MRI זו בדיקה עם רגישות רבה, ולעתים "רבה מדי" כך שמתגלים ממצאים לא פעם שבסופו של בירור נמצאים כלא אמיתיים false positive. דבר זה מביא לביופסיות מיותרות ולסבל נפשי בקרב הנבדקות. אין אמת אבסולוטית אך אני משוכנע כי בהיותך במעקב בשערי צדק את נמצאת בידיים טובות. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד