תוצאות אולטרסאונד שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

14/04/2017 | 17:33 | מאת: דנה

אני דנה בת 31 אוטוטו מועמדת לניתוח הגדלת חזה תוצאות הבדיקה שהתקבלו מהאולטרסאונד הם: שד ימני כ2 סמ מהפטמה מודגם תהליך סולידי,5/2/6 ממ גודלו,הממצא היפואקוגני,ללא עדות לווסקולריות משמעותית בתוכו , מתאים במקום ראשון לפיברואדנומה יש מוקדים אקוגנים,יתכנו הסתידויות בממצא. יש הרחבה ניכרת של צינורות החלב רטרואראולרים בשני השדיים לא זוהו בלוטות אקסיאליות מוגדלות מה זה אומר

15/04/2017 | 16:50 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

דנה שלום, פיברואדנומה הוא ממצא שפיר ונפוץ אשר ברוב המקרים אינו מחייב התערבות. הממצא שהודגם אצלך הינו בקוטר 6 מ"מ ובהחלט ניתן לבצע מעקב בלבד של אולטראסאונד כעבור 4-6 חודשים. קיימת אפשרות לבצע ביופסיה או לכרות את הממצא בגישה לא-ניתוחית (INTACT), אך זה אינו מתחייב במקרה זה. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד