פברואדנומה-גדילה ב 1 ס"מ תוך 4 חודשים.האם לנתח?

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

03/04/2017 | 18:03 | מאת: מיטל

שלום רב, לפני שנה (בי=חוד שנרץ 2016)ערכתי ביופסיה בשל גילוי גוש בשד. הממצא היה: פיברואדנמה 2.67 ס"מ.בשני המעקבים שהתבצעו ביולי 2016 ובנובמבר 2016 לא היה שינוי בגודל השד. היום ביצעתי אולטרה סאונד והמצא: גוש גדל קצת ושינה את צורתו- נראה יותר לובולרי.דרגת חשד נמוכה בשעה 3 אחורי הפטמה.גוש היפואקואי, במימדים 2.5*0 4.0*1.8 ס"מ. הגוש גדל ב1 ס"מ. מה היית ממליץ לעשות? אשמח לשמוע על הניתוח-האם מתבצע בהרדמה מלאה? ההתאוששות?האם נדרש אשפוז?

03/04/2017 | 21:07 | מאת: אביעד הופמן

שלום הילה, מומלץ להוציא פיברואדנומה שגדלה לאחרונה וכעת הקוטר מעל 3 ס"מ למרות שהסיכון לממאירות קטן. הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה, בד"כ משך הניתוח קצר וההתאוששות מהירה. השחרור ברוב המקרים באותו יום או ביום שלמחרת. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

05/04/2017 | 23:57 | מאת: מיטל

האם ניתן לבצע את בניתוח בהרדמה מקומית?כמה זמן ההחלמה?

11/04/2017 | 17:25 | מאת: הילה

חג שמח, אני חוששת מאוד מניתוח בהרדמה מלאה , וכן שוקלת להינתח בהרדמה מקומית עם סדציה.האם לדעתך ארגיש כאב או את משיכת הגוש? באיזה הרדמה יש פחות סיכונים?רוב תודות

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד