וסטבוליטיס

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

05/05/2015 | 06:55 | מאת: מירב

אחרי הרבה זמן של סבל שאני סובלת הבחינו שיש לי וסטבוליטיס, הרופא נתן לי טיפול - amitriptilin bactrofen gabapentin הרופא אמר לי שזה לא יעזור מאה אחוז אלא 70,80 אחוז ואם הטיפול לא יעזור לפנות אליו והוא יגיד לי אם לעבור ניתוח .. רציתי לשאול מס שאלןת לגבי הניתוח הזה: 1. כמה הוא עולה? 2. כמה זמן הוא לוקח ואחרי כמה זמן מאז הניתוח אני אהיה בבית? 3. אני רוצה לעשות אותו בלי ידיעת הוריי ,האם הם חייבים לדעת? 4. האם הטיפול הזה יכול לעזור לגמרי או שמחייב שהבעיה תחזור שוב?

מירב שלום, הטיפול שקיבלת עשוי לעזור, אולם גם אם לא ישנם טיפולים אחרים שאפשר לנסות לפני החלטה לגבי ניתוח. וולוודיניה אינה מחלה אחת אחידה אלא מספר מצבים שלהם סיבות שונות, וטיפולים שונים. ניתוח עשוי להתאים לחלק מהמצבים אבל לא לכולם, ואין ערובה של 100% ריפוי. לשאלותייך - על עלות הניתוח עלייך לברר עם המנתח שאת בוחרת. אם אינך קטינה, אין חובה ליידע את הורייך, אולם אם את קטינה הם חייבים להיות מודעים ומעורבים (לחתום על הסכמה לניתוח, למשל). הניתוח אינו ממושך אולם יש תקופת החלמה בת מספר שבועות. בברכה, ד"ר בינה כהן-סחר

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)