וסטיבוליטיס- שאלה על הגורם הפסיכולוגי

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

19/10/2020 | 15:43 | מאת: ליבי

היי, אני בת 23 מקיימת יחסי מין מגיל 16, עד לפני 3 חודשים הייתי עושה הרבה סקס אף פעם לא התלוננתי על כאבים או אי נעימות מסויימת,אך שלפתע התחילו לי כאבים ממש קשים בזמן חדירה, בנקודה ספציפית בנרתיק בצד ימין, הייתי אצל המון המון המוןןן גינקולוגים שפשוט שלחו אותי לבית למרות הכאבים בטענה שאין לי שום דבר ואולי זה שאריות של פטרייה, הייתי כל כך מתוסכלת שבכיתי פשוט לרופא שאני לא יכולה לעשות סקס בגלל זה ואף אחד לא נותן לי פה מענה.. עד שהגעתי דרך המלצה לגינקולוג שהבחין בבעיה שלי וזיהה שיש לי וסטיבוליטיס( בדימוי לשעון בסיפרה 7) נתן לי 2 משחות בתקווה שזה יעזור... קראתי באינטרנט שההתפרצות לדלקת הזאת היא בד"כ פסיכולוגית ועל כך רציתי לדבר... בחיים לא שיתפתי אף אחד בזה, וגם השם שלי הוא בדוי ולכן כאן אין לי בעיה... בזמן שאני עושה סקס אני מדיימנת שאני נאנסת, שתופסים אותי בכוח ופשוט לא נותנים לי לזוז, התחושה של הפחד והחוסר אונים גורמים לי מאד לגירוי.. אפילו היו לי מחשבות לעבוד בתור חשפנית עד כמה שזה נשמע הזוי ולא מההיבט הכספי בכלל( יש לי תואר ומבוססת כלכלית)אני פשוט מרגישה שרק בסיטואציה שהיא קיצונית אני מגיעה לגירוי.. בנוסף למחשבות האלו, בילדותי ועד כיום ההורים שלי חינכו אותי בצורה מאד נוקשה, אם זה מההיבט של הלימודים ואם זה מההיבט של לצאת עם חברים, מאד שלטו בי וסגרו עליי.. אין לי עם מי לשתף את הרגשות האלה, גם לבן זוגי אני לא מסוגלת לפרט יותר מידי על התחושות שלי... השאלה אם ככל הנראה התפרץ לי בגלל זה והאם בכלל זה טבעי ונורמלי להרגיש ככה? עזרה בבקשה

ליבי שלום, פנטזיות מיניות הן חלק מחיי המין שלנו, והן אישיות ולגיטימיות לגמרי. תתפלאי לשמוע שפנטזיות על אונס הן לא מאד חריגות בקרב נשים (וכמובן זה לא אומר שהן היו רוצות להאנס - זה בגדר פנטזיה שהיא בשליטתן ולא נעשה בפועל!). בכל מקרה, מה שאת חושבת עליו או מדמיינת בקיום יחסים לא גורם לך לכאב פיזי. גם לא נכון לומר שווסטיבוליטיס (או ווסטיבולודיניה שהוא המונח היותר עדכני) מקורו נפשי. אצל רוב הנשים שסובלות מכאב בקיום יחסים קיים ככל הנראה בסיס פיזיולוגי לכאב. עם זאת נכון ש ווסטיבולודיניה עשויה לגרום ללחץ נפשי, דכאון, קשיים בזוגיות ועוד. טיפול סקסולוגי הוא בהחלט מקובל בנוסף לטיפולים אחרים (ובלי שום קשר לפנטזיות המיניות של כל אישה ואישה).

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)