וגיניסמוס/וסטבוליטיס בהריון - תרגול רצפת אגן

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

30/08/2017 | 23:14 | מאת: דנה

שלום רב, אני סובלת מבעיה של וגיניסמוס או וסטבוליטיס, בעבר קיום יחסים היה מלווה בכאבים חזקים מאוד ואף דימום בעקבות שפשוף פתח הנרתיק. כיום, בעקבות תרגול פזיותרפיה של רצפת אגן יש שיפור משמעותי ביכולתי לקיים יחסי מין ויחסי המין כואבים משמעותית פחות. כעת אני בשבוע 20 להריוני (בת 39, הריון תקין) האם יש מניעה לבצע תרגילי כיווץ ומתיחה של פתח הנרתיק בהריון? (התרגילים כוללים כיווץ רצפת אגן ובהרפיה מתיחת והרחבת פתח הנרתיק עם האצבעות). האם יש שבועות בהריון שבהם זה עלול להוביל ללידה מוקדמת או לגרום לבעיה כלשהי בהריון? אודה לך מאוד על תשובתך, דנה

שלום דנה, אין כל מניעה להמשיך בתרגול שרירי רצפת האגן בהריון, כולל שימוש במאמני נרתיק או באצבעות בפתח הנרתיק. זה לא מוביל ללידה מוקדמת. בהצלחה.

02/09/2017 | 12:33 | מאת: דנה

תודה רבה:)

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)