בעית מיקוד ראיה ילדים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

25/02/2016 | 22:28 | מאת: שרית

בתי בת ה9 סובלת מקושי במיקוד ראיה המתבטא בראיה כפולה ומטושטשת. לאחר שלושה חודשי תרגולים לשרירי העינים ועבודה בבית מול תוכנה מיוחדת, אין כמעט שינוי בתפקוד היום יומי וכן באיבחון החוזר לא נראה שינוי רב. המתרגלת טוענת שבזמן שהיא מתרגלת איתה הילדה מגיעה ליכולות גבוהות מאד. האם יש דרך להסביר מדוע הילדה לא משתמשת ביכולות שהיא ביום יום? ומה ניתן לעשות כדי לקדם אותה. תודה

שלום רב, מהי הסיבה שבגללה פניתן לתרגילי עיניים? האם לילדה קשה לקרא? האם היא רואה כפול גם לרחוק וגם לקרוב, או שהיא רואה כפול רק בזמן קריאה? האם יש לה כאבי ראש? האם היא רגישה לאור? האם היא אומרת שמילים זזות על הדף? האם היא מתעייפת בקריאה?

28/02/2016 | 08:17 | מאת: שרית

הילדה סבלה מכאבי ראש בלילה בקריאה אז פנינו לרופאת עיניים, רופאת העיניים זיהתה בעיה במיקוד, הלכנו לאבחון מיקוד והתברר שהילדה רואה כפול גם מרחוק וגם מקרוב, וכן רואה מטושטש בגלל חולשה בשרירי העדשה,

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות