התאמת משקפיים.לאישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

09/07/2023 | 13:08 | מאת: אריאלה

שלום. אימי בת 95 (אם תחילת דמנציה באופן קל ) נבדקה על ידי אופטומטריסת לצורך התאמת משקפיים מולטיפוקליות. בניגוד לבדיקות קודמות אימי התקשתה בבדיקה והאופטומטריסת המליץ לנו לגשת לרופא עיניים ושם "תחת קבלת טיפות" ובדיקה במכשיר מתאים יקבע הרופא את המספרים המתאימים למשקפיים. שאלותי: - האם נכון הדבר וקיים צורך לפנות לרופא ? - אם כן האם יש מכשיר יעודי לכך בכל קופת חולים או שצריך לגשת לבית חולים / בדיקה פרטית ? - אשמח לכל המלצה על מנת שנוכל לפתור את הנושא . תודה מראש ...

אריאלה שלום כפי שנכתב בתשובה לשאלה הקודמת, ניתן לנסות לבצע בדיקה אובייקטיבית על מנת להגיע להערכה מקורבת של מרשם המשקפיים. אופטומטריסטים/יות ורופאי/ות עיניים מנוסים, אכן יכולים לנסות לבצע כזו הערכה, גם אם היכולת המילולית של הנבדק/ת מוגבלת מאיזושהי סיבה. כדאי לשים לב גם למרשם שהיה בזוג המשקפיים האחרון, מכיוון שהוא לעתים יכול לסייע להערכה זו. בברכה, רון מידן

09/07/2023 | 14:10 | מאת: אריאלה

היי אנחנו לא קשורים ל"תשובה הקודמת" , כפי שציינתי אופטומטריסת הפנה את אמא לרופא ואז שאלתי האם לרופא בקופת חולים יש מכשור מתאים לכך ? או עלינו לגשת למחלקת עיניים בבית חולים ? תודה

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות