בעיות ראייה שנוצרות כתוצאה מקריאה מאומצת

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

10/05/2023 | 11:34 | מאת: עיןקריאה

שלום רון, מאז הקורונה שהייתה לי לפני כשנה, יש לי בעיות מסוימות שהן או נוירולוגיות גרידא או בעיה ספציפית בעין. בתוך זאת, שמתי לב למשהו מאוד ספציפי - קריאה (בזמן עבודה למשל), ובפרט קריאה מאומצת, ובפרט קריאה שמצריכה הרבה תנועה של העין מצד לצד, גורמת לי לירידה משמעותית ביכולת להתרכז ומובילה לכאבים/לחצים בראש/בעין. הקריאה מובילה לירידה בראייה ולבריין פוג כללי. עשיתי בדיקת ראייה אצל רופאה, אמרה שהכל תקין. מה ניתן לעשות? האם כדאי ללכת לבדיקה נוספת? האם יש בדיקה ספציפית שניתן לעשות? אולי יש בעיה עצבית בעין? תודה.

היי שלום קודם כל- יש להקפיד ללכת לבדיקות רפואיות, ולבצע את המלצות הרופאים. מבחינת הקריאה, לא בטוח שמשקפיים יעזרו מספיק. אפשר לנסות ללכת לבדיקה אצל אופטומטריסט/ית בתחום הראייה הירודה, אשר יודעים להתאים טכנולוגיה מסייעת לקריאה כגון תוכנות מחשב מיוחדות, טמ"ס וכו'. רפואה שלמה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות