האם עדשות שלא מיושרות יכולות ליצור בעיות

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

12/04/2023 | 21:50 | מאת: יונתן

שלום, יש לי משקפיים בלי מסגרת עדינות. כל כמה חודשים הן נופלות או מקבלות מכה וכדומה ועם הזמן העדשות לא מיושרות במאה אחוז כפי שהיו בהתחלה. לדוגמא אני רואה עכשיו שעדשה ימין טיפה יותר נוטה פנימה ומן הסתם יש כל מיני שינויים אחרים. השאלה אם זה שהעדשות לא מאה אחוז מיושרות וכן שכל עדשה קצת שונה מהשניה יכולה עם הזמן לגרום לבעיות בעיניים או שאין לזה משמעות בכלל? תודה רבה

יונתן שלום קשה לקבוע שמשקפיים לא מיושרים יכולים לגרום ל"בעיות" בעיניים. עם זאת, במידה ויש מספרים גבוהים מאוד או צילנדרים גבוהים מאוד, עלולה להווצר חוסר נוחות ראייתית מסוימת. בכל מקרה, לא שואפים למצב של " העדשות מאה אחוז מיושרות". אם תשים לב, כמעט תמיד המשקפיים מוטים קלות וזה מקובל. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות