שאלה לגבי קשר בין ניסטגמוס ועייפות

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

06/03/2023 | 20:26 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לשאול האם ניסטגמוס חזק שנובע מליקוי ראייה יכול לגרום לעייפות? תודה מראש על המענה.

מיכל שלום תמיד כדאי קודם כל לעבור בדיקת עיניים מלאה אצל רופא/ת עיניים. אם יש איזשהו שינוי בראייה, בניסטגמוס או בתחושות גוף, אפשר לפעמים לנסות להבין מתי יש הכי הרבה עייפות הקשורה לראייה. למשל, אם העייפות מופיעה בזמן קריאה, ניתן לבדוק אם הגדלת הטקט יכולה להאריך את משך זמן הקריאה ללא עייפות. אם שום הגדלה של הטקסט לא עוזרת, אפשר לשקול הקראה בקול רם. ניתן גם לבחון אם שימוש במשקפי שמש, כאשר יש אור חזק, יכולים לסייע גם הם לתחושת העייפות. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות