עליה במספר עד איזה גיל?

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

16/11/2022 | 20:00 | מאת: אור

שלום. אני בת 35 ומגיל 12 אני עם משקפיים כמובן שהמספרים היו נמוכים בהתחלה כרבע וחצי ומאז זה עלה בהדרגה. לאחרונה עשיתי שוב בדיקת ראיה כי חשבתי שאני כבר לא רואה טוב עם המשקפיים ואכן המספר עלה בכחצי בכל עין. האמת די הלחיץ אותי האופטרמטריס שבדק כי אמר שהמספר לא אמור לעלות בגילאים האלה. אני עובדת כל יום מול מחשב ולא עברתי הריונות אני יודעת שזה משפיע האם באמת זה אמור לעורר דאגה? שנית, יש דבר שחוזר על עצמו הרי עם המשקפיים הנוכחים אני אכן רואה כתוביות בצורה מטושטשת אך קורה לי שלפעמים אחרי שאני צופה בטלויזיה כמה זמן ופתאום הכתוביות נעשות ממש ברורות והאור חזק אפילו מסנוור כאילו אני רואה ממש חד כאילו המשקפיים מפריעות לי ואחרי כמה שניות שוב חוזרת לראות כמקודם, התופעה הזו התרחשה כבר מספר פעמים לאחרונה. מה זה יכול להיות? האם יובש בעינים יכול להיות קשור לזה ולעלייה במספר? כי אני מזמן אובחנתי עם יובש ואני לא תמיד שמה טיפות. אשמח לתשובה, מודאגת

אור שלום, ראשית, קודם כל, יש להבדק על ידי רופא/ת עיניים. לגבי תחושת הסנוור, לחלק מהאנשים (לא לכולם) עדשות מסננות (ידועות גם כ"פילטרים"), מעט מסייעות. את העדשות האלו ניתן למצוא כיום בחנויות אופטיקה רבות, ואת יכולה לבקש לפעמים לנסות אותן לפני ביצוע הרכישה. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות