היפרמטרופיה טעות בבדיקה?

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

09/11/2022 | 15:45 | מאת:

שלום, למבוגר, בעבר הרחוק ( עדיין לא בגיל ילדןת) נעשתה בדיקה עם רטינוסקופיה ע"י רופא ונקבע כי בשתי העיניים יש emmetropia, אולם לאחרונה בבדיקת רופא עיניים ללא רטינוסקופיה כנראה ובוודאות ללא טיפות מרחיבות עישונים נקבע היפרמטרופיה. נקבע מספר פלוס 1 לרחוק בעין אחת בלבד (זוהי עין עצלה) ובשתי העיניים יש צילינדר.כמו כן נקבע מספר פלוס וצילינדר לשתי העיניים. כמו כן המספר לרחוק שנקבע בעין העלצה לא ת ורם לשיפור/ שיפור משמעותי בחדות הראיה. השאלה היא מה נכון? האם יש בכלל היפראופיה? איזו בדיקה הכי טובה ומדוייקת צריך לעשות כדי לבדוק אם יש היפראופיה והיכן ?

שלום לך קודם כל- מצוין שנבדקת על ידי רופא. מומלץ לחזור ולהבדק על ידי רופא, במיוחד בגיל מבוגר, לפחות פעם בשנה אלא אם כן הרופא יגיד שאין צורך. לגבי המשקפיים, זו תופעה נפוצה שבודקים שונים מוצאים מספר שונה, ולמרות שההבדלים נראים ברושם ראשוני משמעותיים, הם בדרך כלל לא מאוד גדולים. כאשר רוכשים משקפיים, כדאי לוודא מי אחראי לתוצאות הבדיקה, מכיוון שבמקרים רבים חנויות האופטיקה לא לוקחות אחריות למרשמים שלא נכתבו על ידי הצוות שלהן. לכן כדאי פשוט לחזור על הבדיקה לפני ביצוע הרכישה. בברכה, רון מידן

21/11/2022 | 17:11 | מאת:

תודה רבה. לא בורור איזו בדיקה נכונה? משהו באחת הבדיקות כנראה טעה. איך אפשר לדעת מה נכון? תודה

נכבדי, שלומות קשה מאוד לדעת דרך האינטרנט את המרשם שיהיה לך הכי מתאים. במהלך הבדיקה, לכל בודק/ת יש את השיקולים שלהם, על סמך הנסיון המקצועי שלהם. בסופו של דבר כדאי לך לברר - לפני ביצוע הרכישה - מי אחראי על ההסתגלות שלך למשקפיים. אם מי שבדק/ה אותך הם גם האחראיים, אז לפעמים זה עדיף על מצב בו גורם אחד מבצע את הבדיקה וגורם אחר מבצע את ההזמנה הפיסית של המשקפיים. פורומים נוספים שאולי יוכלו להציע את זוית הראייה שלה: https://www.doctors.co.il/forum-2156/ https://www.doctors.co.il/forum-1590/ מקווה שעזרתי. רון

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות