בדיקה אצל אופטיקאית לבן 60

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

21/09/2022 | 19:54 | מאת: אלגור

שלום. הייתי בשבןע שעבר בבדיקה אצל אופטיקאית ל"שינוי מספר משקפיים. ואכן העלתה לי בחצי מספר. אך העניין שלשמו אני פונה אליך,הינו, בתום הבדיקה היא יעצה לי ללכת לרופא בגלל ל.ת.ע גבולי/ גבוה (כנראה 20). ואכן קבעתי תור לאחרי יוכפ. לשאלתי, האם יש לאופטיקאי מכשור שמודד ל.ת.ע? והאם זו רוטינה קבועה שתמיד מודדים? באותו רגע לא שאלתי אותה, וגם לא נבדקתי אצלה ע'י מכשור שהייתי מודע לכך שהוא בודק ל.ת.ע. )מכשיר שמוציא רוח) הבדיקה אצלה כללה קריאת ספרות מהלוח ובדיקה ע"י מכשור עם הכדור הפורח. האם המכשיר הזה קורא גם ל.ת.ע? האופטיקאית בחופשה ואני לא יכול לשאול אותה, וזה מטריד אותי איך היא הגיע לנתון הזה. אודה לך על תשובה. תודה רבה

היי שלום אכן כיום בחלק מהאופטיקות קיים מכשיר להערכה מקורבת של הלחץ התוך עיני. כל הכבוד לגברת שבדקה אותך. כדאי מאוד לבדוק את הלחץ התוך עיני אצל רופא/ת עיניים, גם אם כל הבדיקות ראייה תקינות ואפילו אם אין שום תחושה שמשהו מפריע לראייה. הסיבה היא, שיש בעיות עיניים מסוימות, שעלולות לגרום חלילה נזק בלתי הפיך לראייה, אבל הן לא תמיד כואבות ולא תמיד מרגישים הפרעה לראייה. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות