פלוטרס וקרע ברשתית לאחר שנה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

18/05/2022 | 18:04 | מאת: יעל

שלום, לפני שנה וקצת החל לי פלוטרס. עקב אלרגיה ממש קשה לטיפות מרחיבות אישונים בעבר הגעתי לרופאת עיניים כעבור חודשיים. היא לא עשתה לי הרחבת אישונים ואמרה שנקווה שיהיה בסדר כל עוד יש רק זבוב או שניים בהסתכלות הצידה. חודשיים אחרי עשיתי עירוי ברזל באשפוז יום ובסוף העירוי הרמתי את הראש לתקרה שמלאה בפלורוסנטים ו 10 דקות ראיתי מטושטש ומרוצד וזה חלף. חודש אחרי אותו דבר קרה לי כשהסתכלתי על קיר לבן חלף כעבור רבע שעה ואז היה לי שקט של כ 8 חודשים... עד שהיום, שנה לאחר תחילת הפלוטרס שוב זה קרה לי כשאכלתי מול קיר לבן וחלף כעבור רבע שעה. האם אלה נחשבות תופעות הגיוניות של פלוטרס ללא קרע ברשתית או שחובה ללכת מהר לעשות הרחבת אישונים? האם ייתכן קרע שנה אחרי? והאם זה מצריך תור דחוף? תודה רבה

היי יעל יש להבדק באופן מיידי אצל רופא/ת עיניים בכל פעם שישנו חשד למשהו חריג ושונה בראייה. בנוסף, יש להבדק באופן קבוע, גם אם הראייה מרגישה תקינה לחלוטין. מבחינה אופטומטרית, ניתן לעתים ובחלק מהמקרים להקל באופן מועט על חלק מתחושת הסנוור על ידי עדשות מסננות ("פילטרים"). חשוב לציין שהעדשות האלו אינן טיפול רפואי ואינן תחליף לטיפול רפואי, אלא מיועדות כאמור אך ורק להקל מעט על תחושת הסנוור. ניתן להתרשם מעדשות כאלו אצל אופטומטריסטים לראייה ירודה וכיום גם בחנויות אופטיקה רבות אחרות. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות