האם צילנדר יכול להשתנות?

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

02/05/2022 | 20:13 | מאת: יעל

שלום, יש לי מספר + צילנדר מגיל 3. רוב חיי עם זוג משקפיים הרבה שנים. גם עדשות המגע. עם אותו מספר. לא קפץ. ב-2019 השתנה לי המספר ובעקבות הקורונה עשיתי זוג משקפיים. כעת לא נוח לי עם המשקפיים בקריאה + מחשב. אני ממש מרגישה שאני עוצמת עין אחת לבדיקהת שאין חדות. האם זה אומר שהצילנדר השתנה? למה צילנדר משתנה הרי מדובר במבנה של קרנית. ואיך אומרים שניתוח מסיר צילנדר עם זה משתנה בין כה וכה? תודה.

היי יעל התשובה לשאלה שלך מורכבת. באופן עקרוני, הייתי מציע קודם כל לערוך בדיקה אצל רופא/ת עיניים- עדיף מומחה/ית קרנית. ייתכן שבפורום קרנית יוכלו לסייע לך יותר, למשל: https://www.doctors.co.il/forum-2275/ בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות