מספר משקפיים עדשה עין לקרוב

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

16/10/2021 | 15:05 | מאת: מרי

אחרי מונווישן. עין לרחוק רבע מספר. עין לקרוב מינוס 4. מה הסיכוי להתרגל לפער הזה? מאוד מבולבלת מתוצאת הניתוח ועוד יותר מההסתגלות למשקפיים עם ערכים כאלה. מנסיונך מניחה שאין הרבה מנותחים עם תוצאה כזו... אכן??! מה אתה יכול לתת לי עצה? תודה

היי מרי ראשית, האם התייעצת עם הרופאים המטפלים? הם מכירים אותך הכי טוב, ולכן הייתי פונה קודם כל אליהם. יש כל מיני דרכים לסייע במקרים של מונוויז'ין, כגון עדשות מגע, אבל כאמור כדאי קודם כל לדון על כך עם רופאי העיניים. בברכה, רון מידן

16/10/2021 | 15:34 | מאת: מרי

ברור שהייתי אצל המנתח. וכי מה הוא יגיד??? עדשות מגע לא רלוונטי. סבלתי בצעירותי מעדשות ולא אשים יותר . יודעת שיש קושי בפער כזה. בין 2 העיניים. נכון?? איך מתגברים???

היי מרי ראשית אציין, שהשאלה שלך אינה בתחום שמוגדר בדרך כלל בתחום של הפורום הזה המיועד לראייה ירודה, ולכן הייתי ממליץ לך לנסות פורומים שיותר קרובים לתחום, כגון: https://www.doctors.co.il/forum-2275/ עם זאת, אנסה בכל זאת לנסות לסייע לשפר את מצב רוחך, למרות שכאמור זה לא התחום שלי ואני מאוד ממליץ להתייעץ עם אנשי מקצוע שיש להם ידע ונסיון ספציפי בתחום. 1. ייתכן שאופטומטריסט/ית העוסק/ת בעדשות מגע מיוחדות, יוכלו אולי כן להתאים לך עדשות מגע שתוכלי להיעזר בהן. כל הזמן יש מוצרים חדשים, ולכן גם אם לא יהיה פתרון מחר בבוקר, אולי בעתיד כן יהיה. 2. אם את סובלת מסנוור- אפשר להרכיב משקפי שמש מחוץ לבית, ולהרכיב זוג נפרד של משקפיים עם עדשות מסננות מיוחדות לתוך הבית. 3. אם קשה לך לקרוא כתב קטן, את יכולה לשקול בינתיים להיעזר באביזרי עזר לראייה ירודה, כגון מגדלת, עד שתמצאי משהו יותר מוצלח. 4. למיטב ידיעתי, ייתכן שחלק מהאנשים מתרגלים במידה מסוימת עם הזמן, כך ייתכן שאולי בעתיד זה פחות יציק לך. 5. ייתכן שישנם פתרונות רפואיים אשר נמצאים בפיתוח, ובעתיד יהיו זמינים. לכן גם אם את לא מוצאת פתרון מיידי ברגע זה- לא בהכרח כדאי להתייאש. 6. במקרים קיצוניים, כשאין שום מוצא אחר, אפשר לשקול להרכיב משקפיים עם עדשה מאט, שפשוט יטשטשו לך מעט את הראייה באחת מהעיניים, בזמן שאת מרכיבה אותם. זה יכול להיות נוח למטלות זמניות קצרות בתוך הבית, כגון קריאה או טלוויזיה. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות