בעיה בראיה וקויש לתפקד מחכה לי משקפיים בחנות אופטיקה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

15/10/2021 | 08:50 | מאת: לוברבום

שלום וברכה\ אני בת 28 יש לי בעיה של קוצר ראיה גבוה ובעיה ברשתית מי פגות בנוסף יש לי גם קטרקט מולד שלא נותח כשהייתי קטנה ונותרתי עם עדשה שלי שזה כבר בעין שנים הבעיה היא כזאת לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת ראיה בחנות אופטיקה שהיה די בסדר אני חשבתי באמת שאני הולכת לקנות אותו באותו יום בסוף שגעו אותי עם דברים אחרים בעיניים ואחת שהיא אחראית עלי אמרה לי שהיא לא רוצה לקנות לי משקפיים עד שאני לא אגמור עם הרופאי עיניים אתמול הייתי במרפאת אולקופלסטיקה בגלל עיוות בעפעף וקושי לפתוח את העין בעיקר עין אחת הרופא טען שיש לי אי סימטרי בין 2 העיניים וזה ניכר רק לא ידעתי מה לעשות ולכן הלכתי הביתה המשקפיים האלו מתישות אותי בגלל המספר הלא נכון שאני כבר לובשת כמה שנים מי צד שני יש לי גם נטיה לסיכון בריאות העין כי מדובר על משקפיים שאני הולכת איתם כל הזמן וזה לא עושה טוב לראיה שלי אבל אני עשיתי גם במרפאת קרנית לפני כמה חודשים בדיקה חוזר ת לתפקוד העין בגלל בעיה של דלקת לחמית אלרגית שלא עוברת לי כמה ימים בנוסף יש לי גם התקדמות של קרטוקונוס כי תמיד היה לי בעיה של קרנית דקה שהתקדם ממש עד שהיה שם כתוב שזה כבר בליטה משמעותית ורואים את הקונוס האם בכזה מצב אני יכולה לעשות משקפיים לתפקוד הראיתי של יום יום??? האם שאני אפסיק ללכת לרופאי עיניים ולא לעקוב אחרי התקדמות הקרטוקונוס ??? כי אני מרגישה שהמצב מתקדם לי פה וכל יום אני קמה בבוקר עם עייפות אחרי שנת לילה וגם חוסר אפשרות לתפקד בין 2 העיניים אשמח לתשובה ברורה מה אני צריכה לעשות תודה רבה

היי קודם כל אני מבקש לאחל לך רפואה שלמה וגם לאחל לך שתרגישי טוב. כדאי מאוד להמשיך ולהיות במעקב צמוד ככל האפשר על ידי רופאי העיניים. שאלות באינטרנט על קרנית כדאי להפנות לפורום מתאים יותר כגון: https://www.doctors.co.il/forum-2275/ אכן, לא תמיד ניתן להגיע לראייה מושלמת באמצעות משקפיים כאשר יש קרטוקונוס מתקדם, ולכן לא בטוח שאם תחליפי משקפיים את תראי בהכרח טוב יותר באופן משמעותי. אם קשה לך לקרוא, את יכולה בינתיים להיעזר באביזרי עזר לראייה ירודה כגון זכוכית מגדלת או אביזר הגדלה אלקטרוני. אביזרים אלו יוכלו אולי לסייע לך באופן זמני עד שתמצאי את הפתרון הכי טוב לראייה. בנוסף, כדאי להרכיב משקפי שמש על מנת להפחית את הסנוור מאור חזק. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות