עיניים מתאמצות מדי וכאב באזור מצח

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

05/09/2021 | 18:53 | מאת: אלכס

שלום, פניתי לרופא עיניים עקב כי התחלתי לראות מטושטש ופחות טוב עם עדשות מס' ב2 עיניים היה -3 ונבדק לאחרונה לפני 3 שנים, הרופא בדק עיניים אמר שאין מחלות והעיניים נראות תקינות רק עלה המספר והפנה לאופטמטריסט, אופטומטריסט ביצע בדיקה ואמר שהמספר עלה ל3.75 והתלבט בין גם למינוס 4 אך שלל כי ניהיה לי סחרחורת , אחרי ששמתי עדשות עם מספר חדש עדיין ראיתי מטושטש לא חד והרגשתי כאבי ראש וכאבו שרירי עיניים עקב התאמצות זה הופיע רק כשאני עובדת מול מחשב, חזרתי שוב לאופטימטריסט לאחר יומיים אמר שהמספר שנבחר 3.75 מינוס תקין, כנראה הבעיה ביובש בעיניים עקב עבודה ממושכת מול מחשב, התחלתי לטפל ביובש עם משחות וטיפות ואני רואה שאני רואה יותר טוב ולא מטושטש אבל הכאב שרירי עינייים עקב התאמצות וכאב ראש ומצח לא עבר, מה הסיבה שיכולה להיות האם זה עקב כי לוקח זמן להסתכל למספר חדש כי הוא קפץ ממינוס 3 למינוס 3.75 או עקב כי הייתי צריכה להשתמש במינוס 4 מספר או עקב יובש שאולי טרם עבר כי רק 3 ימים אני מטפלת בו. הודה לתשובה

היי אלכס קשה לענות על שאלה כל כך ספציפית באינטרנט, לכן אענה רק באופן כללי. לפני הכל- בדיקת רופא/ת עיניים, על מנת לשלול בעיה רפואית. לחלק מהאנשים, המרשם במשקפיים שנותן להם את חדות הראייה המקסימלית עלול לגרום גם לסחרחורת. במקרים כאלה, אפשר לשקול מרשם חלקי ו/או עדשות שמפחיתות סנוור (יכול להיות שמסך המחשב מסנוור אותך). באופן כללי, כשעובדים עם מחשב כדאי להקפיד לקחת הפסקות, נניח 10 דקות בכל שעה. לקום, להתמתח, להפסיק להסתכל על המסך. לא תמיד יש משקפי קסם שפותרות את כל הבעיות של עבודה עם מחשב, במיוחד אצל אנשים שבכל יום מהבוקר עד הערב עובדים עם מחשב. לכן, לפעמים שילוב של הפסקות למנוחה, הגדלה של הטקסט, שינוי צבע הרקע וצבע הטקסט, יכולים לפעמים לעזור במידה מסוימת. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות