עיניים עייפות נסגרות לא ראייה חדה ראייה כמו מעונן כזה טיפה חשוכה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

09/03/2021 | 21:46 | מאת: שילת

שלום דוקטור אני סובלת כמה חודשים מעיניים עייפות אני כל היום בטלפון כמעט המון שעות כנראה לא מספיק הפסקות כי זה רצוף אני כמה חודשים סובלת מעיניים עייפות הראייה מאוד עייפה אני צריכה להתאמץ להתסכל כל הזמן רואה כמו מעונן כזה לא ראייה חדה והעיניים נעצמות לי כשאני בטלפון ממש נעצמות ומנסה לפתוח וקשה לי קורה המון פעמים מה עליי לעשות? האם זה לתמיד?? הלכתי לבדיקות אמרו שהקרנית בסדר אבל אני סובלת ממש... לקחתי דוקסילין לפני חודש אם יש קשר אבל נראלי מאז צריך לעבור כי זה המון זמן ככה.. אני ממש בחרדה.

היי שילת נפתח בהבהרה: הפורום הספציפי הזה איננו פורום רפואי אלא אופטומטרי. אם כבר היית בבדיקה של רופא/ת עיניים- מצוין. אך אם עדיין לא נבדקת, הצעד הראשון צריך להיות בדיקה מלאה אצל רופא/ת עיניים. השלב הבא, הוא לנסות ולבדוק אם שילוב של משקפיים לקרוב (במידת הצורך) בנוסף על הפחתת שעות העבודה בטלפון יכולים לסייע. האם נבדקת על ידי אופטומטריסט/ית ? האם את חייבת לעבוד עם מסך טלפון? אולי את יכולה לעבוד למשל עם מסך טאבלט, והגדיל בו את האותיות ולשנות את צבע הרקע כך שיהיה פחות מסנוור? חשוב לזכור, שמשקפיים אינם מהווים תמיד פתרון קסם מוחלט הגורמים לכל הבעיות להיעלם. כדאי לנסות לחשוב על פתרונות של עבודה עם מסך אחר שהוא לא מסך הטלפון, הפחתה של סך שעות העבודה ביום, והגדלת מספר ההפסקות. בנוסף, חשוב מאוד להיות במעקב אצל רופא/ת העיניים וכל רופא/ה אחרת רלוונטיים. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות