סבתא שלי לא רואה טוב

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

03/03/2021 | 10:14 | מאת: סיגל

סבתא שלי בת 93, ראייתה מדרדרת מיום ליום. היא מרכיבה משקפיים. כל הבדיקות שעשתה בשנים האחרונות לא הועילו. מה אתה מציע? מה איך עוד אפשר לעזור לה?

סיגל שלום טוב מאוד שסבתא הולכת לבדיקות עיניים, וההמלצה הכי חשובה היא להקפיד להמשיך להיבדק, על מנת להפחית את הסיכון חלילה להידרדרות נוספת. לאחר הבדיקה אצל רופא/ת עיניים, ניתן לבחון אם אביזרי עזר לראייה ירודה, יכולים להקל למשל על קריאה. בחלק מהמקרים, זכוכית מגדלת פשוטה יכולה לסייע מעט בקריאה. אם אביזרים אופטיים רגילים לא עוזרים, ישנם פתרונות נוספים, כגון הספריה לעיוור, אשר עושה עבודת קודש בהקלטת ספרי שמע לאנשים הסובלים מלקויות ראייה. כדאי להתייעץ גם עם עובדים סוציאליים רלוונטיים במחלקות הרווחה, על מנת לבחון אם היא זכאית להטבות מסוימות. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות