שגיאת שבירה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

28/02/2021 | 06:32 | מאת: לירז

שלום ד"ר, אני בן 36. נגשתי לרופאת עיניים קרנית בשל יובש עיניים כרוני. בדיקת עיננית 6/30 עם חורים: ימין 6/12 שמעל 6/30 הרופאה כתבה אבחנה: REFRACTIVE ERRORS - BILAT הרופאה לא ביצעה בדיקת יובש מבחן שירמר אני סובל מיובש וטשטוש ראיה ממרחק. 1. על סמך מה מאבחנים שגיאת שבירה? (יש בדיקות יעודיות לכך או רק בדיקה כללית?) 2. קראתי את התסמינים של שגיאת שבירה ואין לי אף מעבר לטשטוש - על תסמין אחד מקטלגים אבחנה? 3. האם לכל אדם מבוגר בעל משקפי מרחק - נחשב לאבחנה REFRACTIVE ERRORS ? אשמח למענה על שאלותיי. תודה.

היי לירז לפני התשובה, חשוב להבהיר שפורום זה איננו פורום רפואי, אלא אופטומטריה בלבד. הכוונה ב"שגיאת שבירה "(REFRACTIVE ERRORS ) היא שייתכן ויש צורך במשקפיים. זאת גם הסיבה שעשו בדיקת חורים (חריר, pinhole), מכיוון שהיא יכולה לסייע להבין אם אדם מסוים יראה טוב יותר כאשר ירכיב משקפיים. בדיקה לשגיאת שבירה, היא בעצם סוג של בדיקה לצורך במשקפיים. אדם הזקוק למשקפיים לרחוק, ואינו מרכיב אותם, אכן יחווה טשטוש לרחוק. לגבי היובש, יש להתייעץ עם רופא/ת עיניים, וכאמור פורום זה איננו רפואי. בברכה, רון מידן אופטומטריסט

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות