נקודות שחורות זזות בראייה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

26/12/2020 | 20:59 | מאת: עדי

שלום רב, שמי עדי בת 27, בריאה ללא מחלות. אני מרכיבה משקפיים בערך מגיל 17, כרגע המספר מינוס 1.75 לפניי כשלושה חודשים התחלתי להרכיב עדשות מגע יומיות אבל לא באופן רציף.. ז״א כמה ימים עם משקפיים כמה ימים עם העדשות מגע. לפניי כחודש התחלתי לעבוד בעבודה משרדית מול מחשב במוסד רפואי, ובאחת ממשמרות הלילה שעשיתי קיבלתי כאב ראש רציני והייתי מאוד עייפה ובעין ימין לא ראיתי כמעט כלום, אחריי ששתיתי קצת מים וקפה זה עבר לי, זה היה בערך לפניי כשבועיים. ובשלושה ארבעה ימים האחרונים אני מרגישה שאני רואה כמו זבובים קטנטנים כאלה ופסים שקופים שיורדים... קראתי באינטרנט קצת שזו תופעה מוכרת, ויש לי תור לרופא עיניים עוד מס׳ ימים. אבל בכל זאת אני מוטרדת מאוד. האמת שקרה לי ממש לפניי המון שנים שקיבלתי כאב ראש רציני ולא ראיתי טוב בעין ימין זה היה בבית הספר היסודי בערך גיל 12. אבל מאז לא היו לי בעיות ראייה. גם בצבא הייתי תצפיתנית מול מחשב מעל 7 שעות ביןם. אני חוששת שישנה בעיה, אשמח לשמוע את דעתך עד אשר רופא יבדוק את העיניים שלי. תודה.

עדי שלום, הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא אכן בדיקת רופא העיניים, ובדיקות רופאים נוספים במידת הצורך. לאחר שלב זה, ניתו לגשת לבדיקה אופטומטרית. יש מקרים מאוד מסוימים, שבהם משקפיים יכולים לסייע מעט. בבקשה שימי לב, לעתים אנשים סובלים מסנוור ממסך המחשב. תוכלי לבדוק זאת בקלות יחסית, על ידי הנמכת עוצמת האור הנפלטת מהמסך באמצעות הכפתורים המיועדים לכך על המסך או המחשב עצמו, וכן באמצעות הגדרות כלליות של ווינדוס. באופן כללי, כדאי מאוד להקפיד גם על הפסקות קבועות בעבודה מול מחשב, ובהן כדאי לקום ולבצע פעילות גופנית קלה. בברכה, רון מידן לאחר

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות