משקפי ראייה מעקמים ריסים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

13/11/2020 | 00:34 | מאת: עמית

שלום, לפני כחודש קניתי בפעם הראשונה משקפי ראיה. הריסים שלי מאוד ארוכות והם נתקעות במשפקיים, המשפקיים מעקמות אותם והם נכנסים לי לתוך העין. זה נורא מציק. רציתי לשאול האם מסוכן בריאותית לגזור ריסים? האם יש תופעת לוואי לגזירת ריסים לאורך זמן? האם זה כמו לגזור שיער מהראש (לא מזיק)? תודה.

עמית שלום ראשית, לעתים התארכות של ריסים יכולה להצביע על מצבים רפואיים מסויימים או על תופעות לוואי של תרופות מסוימות, ולכן כדאי להתייעץ עם רופא/ה בתחום. אפשר להתייעץ גם עם רופא/ה עם התמחות כגון אוקולו-פלסטיקה. לגבי המשקפיים- בחלק מהמקרים, במיוחד אפשר לנסות להרחיק מעט מהעיניים את המסגרת, כך שניתן ליצור הקלה זמנית עד לבדיקת הרפואית. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות