הרגשה שאור חזק וחוסר פוקוס

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

01/08/2020 | 21:22 | מאת: שי

היי דוקטור, לאחרונה אני מרגיש מידי פעם שנגיד בערב כאשר יש תאורת רחוב או אורות בבית אני מרגיש שהאורות כאילו חזקים לי מידי כאילו קצת מסנוורים ומתלווה לזה גם סוג של חוסר פוקוס. כמו כן זה קורה לו גם מידי פעם באור יום שקשה לי יחסית לפתוח את העיניים בגלל שהאור כאילו חזק לי מידי, כל זה קורה לסירוגין ולא באופן קבוע, רציתי לדעת אם לדעתך זה משהו שקשור לעיניים או משהו אחר בכלל?

שי שלום אני לא דוקטור, אבל אנסה לסייע. ואכן השלב הראשון והחשוב ביותר, הוא קודם כל להבדק על ידי רופא עיניים, על מנת לשלול בעיית עיניים. לאחר שתסיים את הבדיקות הרפואיות, וגם בדיקת ראייה שגרתית באופטיקה, תוכל לנסות משקפיים המפחיתים את כניסת האור המסנוור לעין. חשוב להדגיש מראש, שהמשקפיים לא עוזרים לכולם ולא בכל התנאים, ולכן כדאי לנסות להרכיב משקפיים לדוגמה -- לפני-- שאתה מבצע הזמנה. לגבי האורות בתוך הבית, אולי כדאי לך לשקול לשנות את סוג המנורה, למשל מלבן לצהוב ו/או לשים אהילים סביב המנורות. מאוד אשמח אם תעדכן אחרי שהיית אצל הרופא. בברכה, רון מידן

02/08/2020 | 20:24 | מאת: שי

תודה רבה אעדכן!

יופי חשוב קודם כל רופא, ובנוסף, לא לרכוש משהו שלא ניסית לפני ביצוע ההזמנה. בהצלחה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות