משקפי קריאה מעל עדשות מגע

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

16/06/2020 | 14:41 | מאת: קרן ש.

היי אני בת 45 מרכיבה עדשות מגע במספר -5.50 וכעת מאוד קשה לי לקרוא. הייתי בבדיקת אופטומטריסט, והוא אמר לי שהוא יכול להתאים לי משקפי קריאה מעל עדשות מגע, אך הם לא יעזרו לי כאשר לא ארכיב עדשות. מה אפשר לעשות?

היי קרן אכן, מעל עדשות מגע המרשם שתצטרכי למשקפי קריאה הוא שונה מזה שתצטרכי ללא המשקפיים. אני לא בטוח שהבנתי למה התכוונת בשאלה: "מה אפשר לעשות". באופן תיאורטי, אפשר לנסות להתאים עדשות מולטיפוקליות או עדשה בעין אחת לרחוק ועדשה נוספת בעין השניה לקרוב. חשוב להבין שלכל אחת מהאפשרויות הנ"ל ישנן יתרונות וחסרונות, ולכן נדרש תהליך התאמה אישי. בבקשה כתבי לי שוב, אם התשובה לא הייתה ברורה מספיק. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות