האם יש משקפי שמש במצב של רטיניטיס פיגמנטוזה?

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

26/05/2020 | 14:07 | מאת: ארי

שלום יש לי RP, ואני מאוד סובל מסנוור, אבל כל משקפי השמש שניסיתי היו לי כהים מדי... :(

ארי שלום זאת בעיה מוכרת אנשים יכולים להיות מאוד רגישים לאור, כתוצאה מסיבות שונות, אך לא לסבול משקפי שמש כהים מדי. הצעות אפשריות: 1. משקפי שמש עם עדשות חומות, כגון DriveWear שיש להן יתרון שהן גם מקטבות (פולורייזד) וגם מתכהות בשמש. 2. משקפי פילטר (עדשות מסננות). אלו הן עדשות מיוחדות, המסוגלות לסנן חלק מהאור המסנוור. בד"כ אנשים עם RP נוטים להעדיף פילטרים בגוונים אדמדם-ורוד-כתום, אך מלבד הצבע חשוב להתרשם גם מהכהות של העדשה. כדאי לנסות את העדשות לפני שמזמינים אותן. לחלק מהאופטיקות יש עדשות פילטר במלאי לתצוגה. בברכה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות