רק עכשיו גילינו שהילדה צריכה משקפיים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

22/03/2020 | 18:47 | מאת: ראומה

שלום אני בהלם מוחלט היינו עכשיו אצל הרופאת עיניים, והיא מצאה שלילדה יש צילינדר 3.50 בעין אחת ואפס מספר בעין שניה. היא בת 12, וגם כשהיא מרכיבה את המשקפיים שהרופאה ביקשה, היא עדיין אומרת שהיא לא רואה אותו דבר בשתי העיניים. קיבלנו את המשקפיים אתמול מה אפשר לעשות?

ראומה שלום זה אכן לא נעים פתאום לגלות שהילדה צריכה משקפיים, אך מוטב מאוחר מאשר אף פעם. לא פירטת מדוע לילדה יש כזה צילינדר בעין אחת (בעיות קרנית? קרטוקונוס?) בכל מקרה, חשוב מאד שהיא תרכיב את המשקפיים, גם אם היא לא רואה שיפור מיידי. יכול להיות שהראייה תשתפר לאורך זמן (הביקורות כאן הן קריטיות, בבקשה תקפידו לחזור כל כמה זמן לרופאה). בנוסף, במקרה של הבת שלך, מטרת המשקפיים איננה רק לשפר את הראייה, אלא גם להגן פיסית על העין הטובה מפני פגיעה חודרת. לכן חשוב מאוד להסביר לילדה שהמשקפיים מיועדים גם לשמור על העין הטובה. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות