ראיה מטושטשת, וונקודות שחורות

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

22/03/2020 | 09:19 | מאת: אלון

לאחרונה אני מרגיש שראיתי מטושטשת - הוי אומר כעין לכלוך על עדשת העין ,ובנוסף נקודות שחורות עשיתי עשיתי בדיקת ראיה והכל בסדר, הלכתי לרופא עינים שם טיפות להרחבת האישונים והוא אומר שהוא לא רואה כלום בעין, יצוין שאני חובש משקפים, וכן יש לי יובש רציני בעינים , אין כמעט דמעות.. מה עושים ??? בתודה מראש.

אלון שלום מצוין שהלכת לבדיקת רופא עיניים. יובש חמור בעיניים אכן עלול לגרום לחלק מהדברים שתיארת. אנא בדוק בבקשה אם סיפרת לרופא על העיניים היבשות, מכיוון שייתכן שהוא כבר כתב לך מרשם לטיפות הרטבה. במידה וכן ניסית טיפות הרטבה, אך הוא לא סייעו מספיק, חשוב מאוד לעדכן את הרופא. בברכה, רון מידן

24/03/2020 | 10:11 | מאת: אלון

ואציין שאני לוקח בשבועיים אחרונות טיפות ג'נטיל, פעם ביום. הרופא אמר לי שבתחום העין ואין לו מה לעזור לי.. מה לדעתך עוד ניתן לעשות? זה פשוט מחמיר .. תודה מראש.

אלון שלום מבחינה רפואית, אתה תמיד יכול לשקול חוות דעת שניה. פורום זה איננו פורום רפואי, ולכן אנסה לענות כמיטב יכולתי, אך בבקשה אנא הפנה את השאלה לפורום שהוא כן רפואי. מבחינה אופטית, באופן תיאורטי ,קיימים משקפיים המיועדים לשמירה על לחות העין ("Moisture goggles"), אבל היעילות שלהם תלויה בסיבה שהרופא קבע שבגללה העין יבשה מלכתחילה. המשקפיים האלה לא עוזרים לכולם, ואין שום דרך להבטיח לך מראש את מידת התועלת שתהיה להם במקרה הספציפי שלך. בנוסף גם קיימות עדשות מגע לעיניים יבשות, אשר במקרים מאוד מסוימים יכולות לסייע. חשוב לוודא שאכן הנקודות השחורות מגיעות אך ורק מיובש בעיניים, ואם המצב מחמיר, חשוב מאוד שתגיד לרופא שהמצב מחמיר. בינתיים, מבחינה התנהגותית, אתה יכול לנסות שלא לחשוף את העיניים לגורמים מייבשים כגון מזגן, מאוורר וכו'. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות